شبکه‌های اجتماعی

تجربه رانندگی با نسل جدید داچیا ساندرو

ساندرو با لباس جدید

محصولات داچیا را به عنوان خودرو‌هایی با دوام و به صرفه می‌شناسیم. این برند رومانیایی از زمانی که تحت پوشش چتر حمایتی رنونیسان قرار گرفت، دوران جدیدی در کیفیت و طراحی محصولات آن رقم خورد که منجر به رشد محبوبیت داچیا در سطح جهانی شد. داچیا ساندرو را می‌توان پادشاه خودرو‌های اقتصادی در بازار‌های اروپایی همچون انگلستان دانست. کیفیت، ایمنی و امکاناتی که ساندرو نسبت به برچسب قیمتش به مشتریان عرضه می‌دارد، در هیچ یک از رقبای آن مشاهده نمی‌شود. اگر به دنبال زرق و برق در رانندگی نباشید، بی شک ساندرو بهترین گزینه شما است. فیس‌لیفت اخیر نیز این خودرو را با بهبود‌های زیادی همراه کرده است.

نسخه پایه در محدوده کم‌تر از 7000 پوند قرار می‌گیرد. البته این مدل ضعیف‌ترین تیپ ساندرو است که حتی رادیو پخش هم ندارد! این مدل تنها با یک نوع پیشرانه 3 سیلندر به حجم 1 لیتر در دسترس است که 74 اسب بخار قدرت دارد. با پرداخت اندکی هزینه بیش‌تر، می‌توانید ساندرو را با پکیج‌های بهتر و موتور‌های توربو بنزینی و دیزل خریداری کنید.

دو روش برای ارزیابی داچیا ساندرو وجود دارد. یکی از آن‌ها کمبود تکنولوژی در مقایسه با سایر سوپر مینی‌های بازار است. موردی که به سرعت از سوی مشتریان همیشگی برند‌های ارزان‌قیمت همچون داچیا و لادا پذیرفته می‌شود. در راهکار دوم، نگاه کنید که در عمل این خودرو چقدر کارایی دارد؟ این که یادتان باشد این کیفیت و کارایی را در برابر پول کمی که پرداخته‌اید، دریافت کردید. صاحبان این دو دیدگاه اختلاف فراوانی با یکدیگر دارند که در نهایت میزان رضایت از خودرو ملاک است.

 

طراحی خارجی

طراحان داچیا کار چندان سختی در پیش نداشته‌اند. مأموریت آن‌ها مشخص بود. خودرویی با فرم جعبه‌ای که در عین فراهم کردن فضای پای کافی برای هر 5 سرنشین، ابعاد جمع و جوری برای استفاده شهری داشته باشد. حال اگر این فرمول تکراری با یک زیباسازی در نمای جلو و عقب همراه شود، ایده‌آل است. اما در مجموع نمی‌توان ساندرو را خودرویی زیبا و فریبنده نامید! در حقیقت این معلم جغرافیای دنیای خودرو‌ها است! حتی اگر هنوز هم چرخه آب در جغرافیا را به یاد نداشته باشید، با دیدن چهره کسل‌کننده ساندرو، به یاد این درس نه چندان جذاب می‌افتید! هر چند که همین ظاهر معمولی، نیاز بسیاری از بازار‌ها و سلیقه‌ها را پوشش می‌دهد.

در مدل‌های گران‌تر می‌توان دستگیره‌های در و آینه‌های جانبی هم‌رنگ بدنه را مشاهده کرد. مدل‌های Ambiance از جلو پنجره پلاستیکی مشکی بهره‌مند هستند در حالی که در تیپ پایه، سپر‌ها به صورت خام بی رنگ هستند و از رینگ آلومینیومی هم خبری نیست. تقریبا می‌توان یک چشم‌انداز وحشتناک را از ساندرو تیپ پایه توصیف کرد! در نسخه‌های StepWay هم که قطعات تزئینی همچون ریل سقفی، فلاپ‌های مشکی در جای جای بدنه، زه‌های مشکی، رکاب اسپرت و رینگ‌های بزرگ‌تر سعی دارند تا ساندرو را به مینی کراس اوور‌های رایج در بازار نزدیک کنند.

 

طراحی داخلی و کابین

پلاستیک، پلاستیک و پلاستیک! ماده‌ای که بیش از هر چیز در کابین ساندرو مشام انسان را نوازش می‌دهد! بخش زیادی از داشبورد و رودری‌ها با پلاستیک خاکستری و مشکی پوشیده شده است. دریچه‌های تهویه به همان سبک نسل قدیم طراحی شده‌اند. در مدل‌های فول این خودرو، قطعات مشکی پیانویی در کنسول مرکزی پیرامون نمایشگر لمسی را می‌پوشانند.

خبر خوب کابین نسل جدید رنو ساندرو، صندلی‌های بهبود یافته است که شاید به اندازه یک سیتروئن نرم نباشند، اما به اندازه خودرو‌های آلمانی و کره‌ای هم خشک نیستند. در مسافت 50 مایلی که با ساندرو راندیم، اثری از خستگی و درد عضلات ناشی از نشستن بر صندلی خودرو دیده نشد. صندلی‌ها در بخش زیر ران و گودی کمر اصلاح شده‌اند تا در مسافرت‌های طولانی راحت‌تر باشند.

کابین بر مبنای استفاده از مواد مقاوم ساخته شده است و خوش بختانه در هیچ قسمت از آن، استرس خراش یافتن یک سطح لوکس در شما ایجاد نخواهد شد. اما داچیا ساندرو بیش از آن که فکرش را کنید می‌تواند برایتان کاربردی ظاهر شود. صندلی‌های ردیف دوم امکان تا شدن با نسبت 60/40 را دارند تا فضای بارگیری را به 1200 لیتر برسانند. صندوق عقب در حالت عادی 320 لیتر گنجایش دارد که این حجم به مراتب از خودرویی چون فورد فوکوس بیشتر است. به جرئت باید بگوییم که هیچ برند تجاری همچون داچیا در دنیا وجود ندارد که بتواند ذهنیت شما را تا این اندازه، درباره بهره برداری از یک خودرو تغییر دهد.

 

تکنولوژی و ارتباطات

امروزه کم‌تر پیش می‌آید که خودرویی با فهرست تجهیزات رفاهی ناقص دیده شود. با این حال احتمالا پیش از این، با تیپ پایه داچیا ساندرو برخورد نداشته‌اید! در این خودرو تقریبا هیچ آپشنی با موتور برقی کار نمی‌کند! نه صندلی‌ها، نه آینه‌ها، نه شیشه‌ها و نه حتی قفل مرکزی درها! همچنین در نسخه Low Option سیستم صوتی نیز وجود ندارد و تنها کابل‌های مورد نیاز برای نصب آن در نظر گرفته شده‌اند!

در نسخه میان‌رده، بخشی از امکانات حذف شده به خودرو بازگردانده شده‌اند که از میان ‌آن‌ها می‌توان به ریموت کنترل و قفل مرکزی در‌ها، سیستم تهویه و کولر دستی، شیشه‌های برقی جلو، سیستم صوتی با 4 بلندگو و بلوتوث اشاره کرد. اما در بالاترین مدل، می‌توان انتظار آپشن‌هایی چون سیستم چند رسانه‌ای با نمایشگر لمسی، اینترفیس، سیستم اشتراک محتوای اسمارت فون‌ها با نمایشگر، کروز کنترل، سنسور‌های پارک عقب و نمایشگر 7 اینچی کامپیوتر سفری را داشت. اگرچه این گران‌ قیمت‌ترین نسخه ساندرو است اما امروزه نمی‌توان چنین امکاناتی را لوکس تلقی کرد و بیشتر آن‌ها در خودرو‌های شهری و معمولی به راحتی یافت می‌شوند.

 

عملکرد و هندلینگ

متاسفانه با هیچ کدام از سه موتور در نظر گرفته شده برای این خودرو، نمی‌توان پرفورمنس و شتابی استثنایی را تجربه کرد. پیشرانه 0.9 لیتری TCe 90 از بهترین قطعات تولید شده در اروپا، ساخته می‌شود. از سویی دیگر، قیمت به مراتب ارزان‌تر موتور 1.2 لیتری SCe 75، این پیشرانه را شایسته کسب مقام اول می‌کند. به خصوص اینکه از سال 2017 با اصلاحاتی در راندمان و مصرف سوخت همراه شده است. در هر سه پیشرانه با بالا رفتن دور موتور، شاهد افزایش ارتعاش هستیم اما این ایراد در موتور دیزلی شدید‌تر است. در حقیقت رنو ساندرو با هر یک از این موتور‌ها از دنده 4 و 5 به سمت سرعت‌های بالا، چنان ارتعاش و سر و صدایی از خود بیرون می‌دهد که به جرئت ما از دهه 1990 به این سو، خودرویی با این وضع ندیده بودیم! 

از نیمه پر لیوان که نگاه کنیم، می‌توان گفت که در حقیقت ساندرو با وجود موارد گفته شده، با چالاکی حرکت خود را آغاز می‌کند و ترمز‌ها هم عملکرد بی‌نقصی در متوقف ساختن خودرو دارند. بله، این شتاب هیجان‌انگیز نیست اما احساس کمبودی نیز در شما ایجاد نخواهد کرد. این یک اتومبیل اقتصادی است که وظایف روزانه خود را به عنوان وسیله نقلیه بی دردسر، به درستی انجام می‌دهد. قطعا پرفورمنس و هندلینگ، موارد مهمی برای خریدار ساندرو نیستند و وجود حداقل‌ها نیز مشتریان این برند را راضی نگه می‌دارد.

با این حال پیشرانه پیشنهادی ما به شما، گونه SCe 75 به حجم 1.2 لیتر است که ساندرو با این موتور، برای رسیدن به سرعت 99 کیلومتر بر ساعت از حالت سکون، به 14.2 ثانیه زمان نیاز دارد. همچنین ساندرو با این پیشرانه در هر کیلومتر، 117 گرم CO2 آزاد می‌کند.

 

جمع بندی

داچیا ساندرو خودرویی جهانی است که در بیش‌تر بازار‌ها با برند داچیا و در برخی از نقاط با لوگوی رنو عرضه می‌شود. این خودرو که در حقیقت نسخه هاچ‌بک لوگان به حساب می‌آید، همچون برادر سدان‌اش فروش بالایی را در کشور‌های مختلف تجربه کرده است. ساندرو موفق به دریافت چهار ستاره ایمنی از Euro Ncap شده است که نشان می‌دهد به عنوان خودرویی ارزان‌قیمت، حداقل استاندارد‌های لازم را دارد. داچیا ساندرو یا رنو ساندرو تفاوتی با یکدیگر ندارند چرا که در هر صورت این اتومبیل، از کیفیت و دوام بالایی برخوردار است و استهلاک پایینی هم دارد. رنو و داچیا در طول چند سال گذشته همواره سعی کرده‌اند تا ظاهر و امکانات این پلت‌فرم را به روز نگه دارند و همواره آن‌ را به عنوان گزینه‌ای جذاب و رقابتی در بازار حفظ کنند.

 

منبع: motor1.com

نظر دهید


در همین زمینه