تجربه رانندگی با نسل جدید سوزوکی سوییفت

همچنان رضایت بخش

 نسل جدید سوزوکی سوییفت، زیباتر و قدرتمندتر از گذشته پا به میدان گذاشته است. اما باید دید که آیا سوییفت تازه‌نفس، در عمل هم می‌تواند همچون نسل گذشته خود درخشان ظاهر شود یا نه!؟ سوییفت را می‌توان از آن دسته هاچ‌بک‌های داغی دانست که با بودجه کمی در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد. نسل جدید این خودرو اکنون با ادعای فراوان و پیشرانه جدیدی از سری موتور‌های Boosterjet سوزوکی، با 1.4 لیتر حجم، به بازار آمده است. اگرچه که به نظر می‌رسد، از صدای مدل‌های قدیمی کاسته شده است و نسل جدید خصوصیات اسپرتی کمتری نسبت به گذشته دارد. با این حال هنوز هم سوییفت، از قیمت زیادی برخوردار نیست و یک دستگاه از آن، برای شما به مراتب ارزان‌تر از یک فولکس‌واگن آپ GTI در می‌آید، در حالی که از خودرو‌یی چون پژو 208 نیز قوی‌تر است. سوییفت جدید در ظاهر عضلانی‌تر و جوان‌پسندتر از قبل شده است، اما به احتمال زیاد، برای جلب رضایت طرفداران قدیمی این مدل، کار سختی در پیش رو خواهد داشت.

به نظر می‌آید که این روزها نسل جدید از هر خودرویی، با موارد اضافه از هر آیتمی، عرضه می‌شود. قدرت بیشتر؟ زیبایی بیشتر؟ تکنولوژی بیشتر؟ و تمام این بیشتر‌ها بدون اضافه شدن گرمی به وزن خودرو اتفاق می‌افتند. اما سوزوکی سوییفت جدید اندکی متفاوت‌تر است! تمام شرکت‌ها، هاچ‌بک‌های داغ و جدید خود را با هندلینگ بهتر و توانایی‌های حرکتی جذاب‌تر عرضه می‌کنند. اما قابل توجه این است که به ازای آن، مقادیر هنگفتی را از جیب مشتری بیرون می‌کشند. اما سوییفت چه طور؟ پاسخ تمام این پرسش‌ها در قالب این تست داده خواهد شد.
از مهم‌ترین مسائل مطرح پیرامون هاچ‌بک‌های امروزی، وزن بدنه است. رساندن وزن خالص به کم‌تر از 1000 کیلوگرم، بدون شک دستاوردی است که با تکنولوژی امروزی دست یافتنی می‌شود. چه بسا اینکه سوییفت 2018 با 975 کیلوگرم وزن، در حدود 80 کیلوگرم از نسل پیشین خود سبک‌تر است. سوییفت این بار، با قلب تپنده کوچک‌تری نیز همراه شده است. موتور 1.4 لیتری جدید، جایگزین نسخه 1.6 لیتری سابق شناخته می‌شود. اما همین موتور کوچک، زمانی مشت محکم را بر دهان منتقدان می‌کوبد که 4 اسب بخار بیشتر از نمونه حجیم قبلی تولید می‌کند. اما برگ برنده اصلی این است که از روی کاتالوگ سوییفت 2018، میزان گشتاور پیشرانه جدید آن را می‌خوانیم: 230 نیوتن‌متر. شاید بد نباشد بدانید که نمونه 1.6 لیتری موجود در نسل قدیم، تنها 160 نیوتن‌متر گشتاور داشت! این 230 نیوتن‌متر از دور موتور حداقل 2,500 RPM وارد عمل می‌شود، در حالی که در نسل قبلی برای استفاده از تمام گشتاور باید تا دور 4,400 RPM منتظر می‌ماندید.

 

AutomobileFa-Suzuki-Swift-1.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-2.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-3.webp

AutomobileFa-Suzuki-Swift-4.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-5.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-6.webp

AutomobileFa-Suzuki-Swift-7.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-8.webp

سوییفت جدید از یک سیستم تعلیق ساده برخوردار است. این تعلیق که تا حدود زیادی با نسل قبل اشتراک دارد، از آرایش مک‌فرسون در جلو و میله‌های تورشن بار در عقب تشکیل می‌شود. ضمن این که دمپر‌های Monore دور تا دور آن را فرا می‌گیرند. ترمز‌ها با اصلاحات جزئی همراه شده‌اند و شاهد استفاده از سیستم اگزوز جدید در این خودرو هستیم. همچون گذشته، سوزوکی نسخه‌های مسابقه‌ای را اندکی جذاب‌تر از خودرو‌های عادی طراحی کرده است. عمده تفاوت‌های ظاهری این نسخه را سپر‌های تیزتر و جلو پنجره لانه زنبوری تشکیل می‌دهد. از دیگر تفاوت‌های این مدل می‌توانیم به تریم فیبرکربن بر روی قطعات تزئینی بدنه، رینگ‌های 17 اینچی، بال اسپرت عقب و دیفیوزر سپر عقب همراه با دو خروجی اگزوز اشاره کنیم. همچنین رنگ سفارشی زرد Sport-Champion را نیز نباید از یاد برد که خاطرات اتومبیل‌های مربوط به سال‌های ابتدایی رالی را زنده می‌کند.
در‌های سوییفت را باز کرده و پا به فضای دگرگون شده داخلی می‌گذاریم. طراحی داخلی تحت تأثیر نسل جدید ویتارا قرار گرفته است. بر روی قسمت‌هایی از داشبورد و اجزای داخلی رنگ قرمز پاشیده‌اند تا جوان‌تر جلوه کند. صندلی‌های خشک و اسپرت سوییفت، به لوگو تایپ برجسته Sport مزین شده‌اند تا باز هم به شما یادآوری شود که با یک خودرو جوان‌پسند طرف هستید. اگرچه که پدال‌های آلومینیومی و فرمان اسپرت خودرو نیز در القای این حس نقش مهمی دارند. در اینجا همچنین یک LCD جدید هم به چشم می‌خورد که تمام اطلاعات ضروری خودرو و میزان قدرت و گشتاور لحظه‌ای را به صورت دیجیتال نمایش می‌دهد. سیستم‌های جدید ایمنی همچون رادار حرکت بین خطوط، کروز کنترل تطبیقی، رادار پیشگیری از برخورد و ترمز اضطراری خودکار در سوییفت جدید پیش‌بینی شده‌اند تا امنیت خودرو را به حداکثر برسانند.
سوییفت برای رسیدن از 0 به 99 کیلومتر در ساعت، بر روی کاغذ به 8.1 ثانیه نیاز دارد. شیرین‌ترین قسمت رانندگی با این سوییفت MK3، پیشرانه چابک و سر حال آن است. در برخی تست‌های انجام‌شده در تپه‌های اسپانیا با سوییفت، راننده‌ها از انحراف دم خودرو در دور زدن‌های ناگهانی گله داشتند که البته ما به آنها روشن کردن سیستم کنترل پایداری را توصیه می‌کنیم! بیشترین مقدار بازدهی موتور در دنده 3 به 4 و زمانی که خودرو در مرز کات آف قرار داشت، به دست آمد که البته تعویض‌‌های نرم و دقیق گیربکس، حتی در رانندگی پر فشار ما، لبخند رضایت را بر لبانمان نشاند و بار دیگر توانایی‌ جعبه دنده‌های دستی را به اثبات رساند.
فرمان نیز به خوبی و با دقت تمام کار می‌کند. به همان اندازه که در مانور‌های شهری تیز و سریع است، در سرعت‌های بالا مطمئن عمل می‌کند. نشیمن صندلی‌ها اندکی مرتفع احساس می‌شود، اما نباید از جذب خوب و راحتی آن‌ها به سادگی بگذریم. شاید تنها ایراد بزرگ سوییفت جدید را بتوان وضعیت نگران‌کننده تعادل خودرو، در حرکات ناگهانی و سرعت‌های بالا دانست.
در رانندگی چند ساعته با سوییفت 2018 متوجه این نکته مهم شدیم که سوزوکی نه تنها خصوصیات اسپرتی نسل قدیم را از بین نبرده، بلکه اکنون با موتور بهینه‌تر، هندلینگ خوب همچون گذشته، تجهیزات چشم‌گیر و کیفیت بیشتر متریال کابین سوییفت را چندین پله به جلو رانده است. در حقیقت وجه تمایز بارز سوییفت با رقیب‌های همیشگی‌اش، لذت رانندگی بالای آن است. این بدان معناست که برای دریافت بازخورد مناسب از خودرو به راننده، برخلاف بیشتر خودروها نیاز به یک مترجم احساس نمی‌شود و این اتومبیل است که تمام توان خود را بی واسطه در زیر پای شما قرار می‌دهد. سوییفت را می‌توانیم یکی از چند خودروی مهم تاریخ بدانیم که کاراکتر رانندگی آن با تعویض نسل، تغییر نکرده است.

AutomobileFa-Suzuki-Swift-10.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-11.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-12.webp

AutomobileFa-Suzuki-Swift-13.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-14.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-15.webp

AutomobileFa-Suzuki-Swift-16.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-17.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-18.webp

AutomobileFa-Suzuki-Swift-19.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-20.webp AutomobileFa-Suzuki-Swift-22.webp

AutomobileFa-Suzuki-Swift-9.webp

نظر دهید