شرایط تقسیط جرایم رانندگی بیش از یک میلیون تومان
روتیتر

زندگی شهرنشینی سبب شده برای حمل ‌و نقل، بیش‌تر از خودروی شخصی استفاده کنیم و همین امر باعث ایجاد ترافیک، مخصوصاً در کلان شهرها می‌شود که در نهایت منجر به افزایش تخلفات و جرایم رانندگی نیز شده است. عدم پرداخت به موقع جرایم رانندگی باعث ۲ برابر شدن آن شده و پرداخت یک‌باره‌ جرایم رانندگی و تخلفات مخصوصاً اگر قیمت آن بالا باشد، برای بسیاری توان پرداخت مالی آن با این شرایط اقتصادی امکان پذیر نیست. اما این موضوع با پرداخت اقساطی جرائم رانندگی امکان‌پذیر شده است. طرحی که از یازده تیرماه 1398 اجرایی شده و تاکنون جرایم رانندگی بیش از 250 دستگاه خودرو در سراسر کشور به کمک آن تقسیط و خودروهای مذکور ترخیص شده اند.

رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا ضمن اشاره به توقف بیش از 81,000 دستگاه خودرو در پارکینگ‌های پلیس به دلیل جریمه‌های بیش از 1,000,000 تومان،‌ شرایط تقسیط جرایم رانندگی خودروهای دارای بیش از 1,000,000 تومان خلافی را تشریح کرد.
سرهنگ احمد کرمی ‌اسد در این خصوص توضیح داد که خودروهایی که جرائم رانندگی آنها به بیش از 1,000,000 تومان می‌رسد در دو گروه جای می‌گیرند. گروه اول خودورهایی است که هنوز توقیف نشده و آزادانه به تردد خود ادامه می‌دهند و گروه دوم خودروهایی که توقیف شده و در پارکینگ هستند. گروه اول باید به سایت راهور 120 مراجعه کرده و در قسمت استعلام جرائم راهنمایی و رانندگی، گزینه پرداخت موردی یا مرحله‌ای را انتخاب کنند؛ با کلیک در این مرحله صورت وضعیت تخلف پلاک خودرو قابل مشاهده است. بعد از مشاهده صورت وضعیت تخلف، مالک می‌تواند بر اساس توانمندی مالی خود هر تعداد از تخلفات را که مایل است انتخاب کرده و با تعریف شناسه قبض و شناسه پرداخت که برای هر ردیف تخلف در سایت تعریف شده است نسبت به پرداخت آن اقدام کند؛ البته باید مالکان در وارد کردن شناسه قبض و شناسه پرداخت دقت کامل داشته باشند تا حتما به کسر تخلفات منجر شود.
نکته حائز اهمیت در خصوص این گروه از خودروها آن است که مبالغ پرداختی جرائم باید به گونه‌ای باشد که مبلغ جریمه خودرو به زیر 1,000,000 تومان کاهش یابد تا اگر خودرو به واسطه تخلفی از سوی پلیس متوقف شد به دلیل داشتن جرائم بالای 1,000,000 تومان توقیف نشود.
این مقام ارشد پلیس راهور در خصوص تقسیط جرائم بیش از 1,000,000 تومان خودروهایی که در پارکینگ قرار دارند نیز عنوان کرد که مالک این دسته از خودروها باید با در دست داشتن مدارک هویتی و مالکیتی خودروی خود به ستاد ترخیصی که در پشت قبض پارکینگ درج شده مراجعه کرده و بعد از کنترل مدارک هویتی و مالکیتی توسط مامور راهور مستقر در ستاد ترخیص، در صورت احراز شرایط ترخیص، یک تعهد حداکثر یکساله از آن ها برای پرداخت اقساطی جرائم گرفته می‌شود. بعد از اخذ تعهد لزومی به واریز وجه یا پرداخت اقساط نبوده و خودرو در اختیار مالک قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است که بر روی شناسنامه مالکیت این دسته از وسایل نقلیه یک مهر شکایت درج می‌شود. این مهر شکایت ضمانت اجرایی است برای آنکه مالک در مدتی که تعهد داده است اقساط جرائم را پرداخت کند. درج این مهر بر روی شناسنامه خودرو به معنای ممنوعیت خرید و فروش خودرو در مدت مذکور است مگر آنکه مالک خودرو در زمان فروش خودرو نسبت به پرداخت کل جرایم اقدام کند.
سرهنگ کرمی ‌اسد در انتها در خصوص شرایط بهره‌مندی از این طرح نیز عنوان کرد که اگرچه طرح تقسیط جرایم رانندگی شامل حال تمامی وسایل نقلیه از جمله موتور سیکلت،‌ خودروهای سبک، کامیون،‌ اتوبوس و ... می‌شود اما باید توجه شود که خودروهای توقیفی شرایط استفاده از این طرح را دارند که فاقد هرگونه شکایت قضایی باشند؛ در سن فرسودگی نبوده و حداکثر دارای بیش از 40 درصد جرائم حادثه‌ساز از جمله سرعت و سبقت غیرمجاز، تجاوز به چپ، صحبت با تلفن همراه و مواردی که شامل نمره منفی می‌شوند، نباشند.

 

منبع: عصرایران

نظر دهید